Artikel

Hoe duur is verloven?

Geplaatst op: 04 september 2013 door Edgie
Laatste update: 06 mei 2014
Hoe duur is verloven?

“Hoe duur is verloven? Mijn vriend en ik willen graag verloven maar nu heb ik geen baan meer… “ Dat is de vraag van Yvonne aan de Geldcoach.

Verloven

Goed nieuws! Verloven kost niets! Nou ja, niets… Bij de meeste stellen prijkt er na het aanzoek een mooie ring om de vinger. Maar je kunt zelf bepalen hoeveel je uit wilt geven, ringen zijn er er in alle soorten, maten en prijzen.

Om je te verloven zijn geen officiële handelingen nodig: geen stadhuis, geen ambtenaar en geen jurk. Je bent verloofd vanaf het moment dat jij (of je vriend(in)) het huwelijksaanzoek beantwoord heeft met ‘ja!’. Als je verloofd bent geef je aan dat jullie van plan zijn te trouwen. Niet alleen privé, maar ook financieel een grote stap!

Ondertrouw

Na de verloving volgt de ondertrouw bij een ambtenaar van de burgerlijke stand. Je krijgt dan een bewijs (een akte) en hiermee kun je vervolgens trouwen. In ondertrouw gaan is een officiële gebeurtenis. In sommige gemeenten moet je betalen om in ondertrouw te gaan. Voor de ondertouw heb je een aantal documenten nodig, waaronder een geboorteakte. Deze kun je tegen betaling opvragen bij je gemeente.

Gratis trouwen

Je kunt op bepaalde dagen en tijden gratis trouwen. Maandagochtend is in veel gemeenten zo’n moment. Voor het trouwen zelf hoef je dan geen geld te betalen, maar wel voor de documenten die je nodig hebt.

Op de website van de gemeente waar je woont kun je opzoeken wat deze documenten kosten. Wil je wel een mooie jurk, een mega taart en een spetterend feest, dan moet je daar goed voor sparen.

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.