Artikel

Afgestudeerd, en dan?

Geplaatst op: 12 januari 2015 door ErinV
Laatste update: 20 januari 2015
Afgestudeerd, en dan?

Jarenlang heb ik er naar uitgekeken om op kamers te gaan, maar nu ik eenmaal studeer en een eigen kamer heb in de grote stad lijkt de tijd om te vliegen. Ik ben nu bezig met de laatste lootjes van mijn studie en dan ben ik geen student meer. De grote vraag is: wat moet ik daarna?

Andere woning

Ik huur mijn kamer niet bij een particuliere huisbaas, maar bij een stichting voor studentenhuisvesting. Dat wil zeggen dat ik niet voor onbepaalde tijd in mijn kamertje mag blijven wonen, binnen een half jaar nadat ik ben afgestudeerd moet ik vertrekken. Voor mij is die tijd bijna aangebroken, dus ben ik nu aan het onderzoeken wat hierna ga doen. Belangrijker nog; waar ga ik wonen? Een grote stap, waar eigenlijk iedere student vanzelf een keertje mee te maken krijgt.

Voorbereiden

Ik zou na mijn studie weer tijdelijk bij mijn ouders kunnen gaan wonen, al is dat natuurlijk niet voor iedereen de normaalste zaak. Toch zou ik graag weer iets voor mijzelf hebben, ik ben het inmiddels immers gewend om niet meer bij mijn ouders te verblijven. Als je als starter iets wil gaan huren is het verstandig om je in te schrijven bij één of meerdere woningbouwverenigingen. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe eerder je aan de beurt bent voor een huurwoning. Natuurlijk zijn er ook particuliere verhuurders jwaar je je niet voor hoeft in te schrijven, dat ligt aan de plaats waar je wil gaan wonen.

De grote stad of terug naar je roots?

Dan is er ook nog een andere keuze waar je rekenig mee moet houden. Blijf je in de stad waar je studeerde, ga je ergens anders iets zoeken of wil je misschien weer terug naar het kleine dorpje waar je opgegroeid bent? Dat zijn allemaal keuzes met verschillende financiële gevolgen. Een woning huren in een klein dorp zal je veel minder geld kosten dan een klein appartementje in bijvoorbeeld Amsterdam.

Ik ga nog eens goed nadenken over wat ik ga doen als ik ben afgestudeerd. Want de keuze is net zo groot, als toen ik een kamer zocht voor mijn studententijd. Wil je kijken hoe je je het beste kan inschrijven voor een woning, check dan het artikel waarin dat duidelijk wordt uitgelegd.

Bron foto: Woongoed2.

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.