Artikel

Checklist belastingaangifte

Geplaatst op: 05 maart 2015 door 18ennu
Laatste update: 12 maart 2015
Checklist belastingaangifte

Studenten die werken krijgen gemiddeld € 200,- aan teveel betaalde belasting terug. Dit krijg je niet zomaar, je moet namelijk zelf belastingaangifte doen! De meeste studenten komen daarnaast ook nog eens in aanmerking voor verschillende aftrekposten. Dit betekent dat je waarschijnlijk nog meer geld kan terugkrijgen. Om je wat op weg te helpen hebben we handige tips voor je op een rijtje gezet:

1. Bijbaan en naar school of studie Had je in 2014 een bijbaan naast school of studie?

Download dan na 1 maart de vooraf ingevulde aangifte via de website van de Belastingdienst of via de Belastingdienst app. Want als je baas teveel belasting heeft ingehouden zie je dit terug aan het einde van je aangifte. Je moet je aangifte daarvoor wel controleren, eventueel aanvullen/wijzigen en insturen.

2. Stagevergoeding

Ook als je stagevergoeding hebt gekregen krijg je misschien wel belasting terug!

3. Aftrekpost studiekosten

Ben je zelf geld kwijt aan studiekosten, dan heb je waarschijnlijk recht op de aftrekpost voor studiekosten. Ook als je af en toe wat geld krijgt van je ouders voor deze kosten. Check of je recht hebt op deze aftrekpost.

4. Geen inkomsten, wel studiekosten

Heb je geen bijbaan gehad en dus geen inkomsten, maar was je wel geld kwijt aan je studiekosten? Dan is het alsnog verstandig om het aangifteprogramma in te vullen en deze kosten terug te vragen.

5. Aftrekpost woon-werkverkeer

Reis je elke dag of een paar keer per week met het openbaar vervoer van je huis naar je werk, zonder dat deze kosten vergoed worden? Dan heb je waarschijnlijk recht op de aftrekpost woon-werkverkeer. Wel moet de afstand meer dan 10 kilometer zijn. De optie voor deze aftrekpost kom je tegen in het aangifte programma.

Kies hoe je belastingaangifte wilt doen en ga aan de slag!

Online, via Mijn Belastingdienst

Mobiel, via de Belastingdienst App

Of check nog meer belastingtips op 18ennu.nl.

Lees meer over belasting.

Auteur

Heb jij al belasting terug- gevraagd?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.