Artikel

De Levensgenieter

Geplaatst op: 17 juli 2013 door Edgie
Laatste update: 25 november 2014
De Levensgenieter

Levensgenieters zijn vaak sociale, ‘outgoing’ mensen, die het liefste plezier maken met hun vrienden. Muziek maken, dansen en toneel spelen zijn populaire activiteiten onder Levensgenieters. Ze zijn niet zo bezig met het nauwkeurig uitstippelen van een carrière. Nu plezier maken is belangrijker dan vooruit plannen.

Dit betekent overigens niet dat de Levensgenieter vindt dat de wereld om hem draait, want ze hebben ook regelmatig een vrijwilligersbaantje. De Levensgenieter is vaak enigszins ongeorganiseerd als het gaat om geldzaken. Ze geven makkelijk geld uit, maar dit hoeven geen dure spullen te zijn. Luxe spullen en gadgets zijn voor de Levensgenieter meestal niet zo belangrijk. Ze geven liever geld uit aan gezellige activiteiten met anderen of aan cadeautjes. Sparen is vaak lastig, omdat er altijd wel iets is dat leuk is om te kopen.

Marlot (19) vindt het fijn om Levensgenieter te zijn:

“Ik zit in het eerste jaar van de kunstacademie. Mijn meeste geld gaat op in de zomervakantie. Ik ben afgelopen jaar naar Guatemala geweest en toen was mijn geld op. In het weekend ga ik best veel uit, dus ik heb nog niet echt veel geld bij elkaar voor de aankomende zomervakantie!”

Weten wat voor type jij bent? Doe dan de GeldType Test!

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.