Artikel

De Toekomstplanner

Geplaatst op: 17 juli 2013 door Edgie
Laatste update: 25 november 2014
De Toekomstplanner

Toekomstplanners zijn nu al behoorlijk bezig met hun toekomst. Ze zijn vrij ondernemend: ze steken graag de handen uit de mouwen en vinden het belangrijk dat ze zelf hun geld verdienen en bankzaken regelen.

Een Toekomstplanner ziet zichzelf ook als ‘ambitieus’, ‘nieuwsgierig’ en ‘behulpzaam’. Lui kun je deze groep in ieder geval niet noemen, hoewel ze in hun vrije tijd wel graag thuis op de bank chillen en tv kijken. Geld is belangrijk, maar vooral voor de toekomst. Ze hebben wel interesse in gadgets en luxe spullen. Toekomstplanners kijken namelijk wat verder vooruit. In de toekomst zijn ze van plan flink te gaan verdienen. Ze hebben goed overzicht over hun financiën en zijn terughoudend in het doen van uitgaven. Lenen doen ze niet graag en blut zijn ze zelden.

Berend (22) is een Toekomstplanner in hart en nieren:

“Ik heb een flinke berg geld op mijn spaarrekening. Veel heb ik van mijn ouders gehad, maar ik heb ook een tijd in de AH gewerkt. Ik geef weinig uit, alleen als ik echt iets nodig heb zoals een computer. Dan zoek ik eerst wel goed uit welke het beste is en het langste meegaat.”

Weten wat voor type jij bent? Doe dan de GeldType Test!

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.