Artikel

Dit wil je vader niet op Vaderdag

Geplaatst op: 03 juni 2015 door Miss_Yvette
Laatste update: 08 juni 2015
Dit wil je vader niet op Vaderdag

De tijd van zelfgemaakte werkjes en liefdevolle tekeningen ligt achter je. Met Vaderdag voor de deur verdient je vader een echt cadeau. In de loop van tijd heeft hij al zo veel gehad dat je niet meer weet wat je moet verzinnen. Hier hoef je in ieder geval niet naar te kijken.

Hoe weet je nu waar je terecht kan voor een echt origineel cadeau? Door vooral eerst die achterhaalde ideeën weg te strepen natuurlijk!

Iets dat hij al heeft

Kerst, zijn verjaardag, misschien zelfs wel Sinterklaas. Allemaal momenten waarop hij óók cadeau's krijgt. Als hij tijdens de feestdagen jaar na jaar een douchegel krijgt, kun je wel wat beters verzinnen. Zet spullen waarvan je weet dat hij ze toch wel krijgt uit je hoofd. Bij vaders met een abonnement op Voetbal International valt dit tijdschrift toch wel op de deurmat.

Een cadeau zonder moeite

Overleg met je moeder en broers of zussen voor een goed plan. Zo kun je elkaar ook helpen en sla je de plank niet mis met dezelfde cadeau's. Ontfrutsel zo subtiel mogelijk waar je vader naar verlangt om de kans dat het in de smaak valt zo groot mogelijk te maken. Spring op de fiets om naar de winkels te gaan zodat je daar zelf iets uit kunt kiezen wat helemaal bij hem past.

Tip 1: Wees persoonlijk

Je kan een vader niet gelukkiger maken dan met zijn kinderen. Een schattige fotoserie van jullie kan de kers op de taart zijn. Om dit te doen hoef je niet jezelf op de voorgrond te zetten. Gebruik je eigen talenten om je vader te verwennen. Kook wat lekkers, schrijf een goed verhaal voor hem of zing een mooi lied. Als jij het maar bent. Daar kan geen standaard koffiemok voor Vaderdag tegen op.

Tip 2: Hoe nuttig is je cadeau?

Een prachtig beeld voor in de huiskamer, een schitterend schilderij voor in de woonkamer of een handige boekenplank kunnen leuk zijn om te geven. Tenminste, aan vaders die ook echt lezen. Wat als je vader zelden tot nooit een boek onder zijn neus heeft? Dikke kans dat die boekenplank dan ongebruikt blijft. Je had je geld wel tien keer beter kunnen besteden.

Tip 3: Begin op tijd

Laat het niet op het laatste moment aan komen. Niets zo vervelend als een internetbestelling waar je niet van weet of die wel op tijd binnen is. Hoe zuur als je het een paar dagen later nog aan je vader moet geven. Dat komt hoe dan ook slordig op hem over. Moet je dat eigenlijk wel willen? Het valt te voorkomen, dus aan de slag voor de tijd begint te dringen.

Bron foto: Pixabay

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.