Artikel

Een blutte toekomstplanner

Geplaatst op: 02 juni 2015 door Nore
Laatste update: 04 juni 2015
Een blutte toekomstplanner

De komende tijd zal ik, Nore Witte, 20 jaar oud en studente Journalistiek gaan bloggen voor Edgie.nl. Mijn levensstijl is heel dubbel als het gaat om geld. Ik spaar elke maand om in de zomer een lange tijd op vakantie te gaan, maar tegelijkertijd ben ik altijd blut. Het moet dan ook een uitdaging voor de Geldtypetest zijn geweest, om een label op mij te plakken. De uitslag is 'Toekomstplanner'.<br /><br />

Werken, werken, werken

De afgelopen paar jaar heb ik veel bijbaantjes uitgeprobeerd. Ik heb gewerkt in verschillende restaurants en op een makelaarskantoor. De horeca vond ik na een paar jaar vervelend. De bazen waren niet altijd een succes. Zo kreeg ik een keer na een twaalf uur lange shift te horen dat ik als een 'dooie adder' werkte en de onregelmatige werktijden konden heel onhandig en irritant zijn.
Gelukkig kreeg ik daarna wel een leuk bijbaantje. Ik maakte rapporten voor makelaars. Dit stopte omdat ik stage ging lopen bij een regionale krant. Die is ondertussen voorbij, maar het was voor mij een bevestiging dat ik door wil gaan met de journalistiek. 

Uit huis gaan is duur

Sinds januari woon ik op mezelf in Amsterdam. Dit valt niet altijd mee. Zo heb ik het afgelopen half jaar beseft hoe duur boodschappen zijn. En vooral dat het geen leuke uitgave is. Liever geef ik geld uit aan uitgaan en winkelen. Mijn motto is altijd: geld maakt niet gelukkig, maar de dingen die je ermee kan doen wel.

Dus werk ik heel veel om alsnog te kunnen shoppen of uiteten te gaan. Ik werk drie dagen per week in een ijszaak en pas twee avonden in de week op.

Soms lijkt het me geweldig om even een paar maanden niet te hoeven werken, maar aan de andere kant ben ik blij dat ik mijn eigen geld verdien.

Bloggen voor Edgie

Ik weet dat ik niet de enige student-uit-huis ben die het lastig vindt om geldzaken op orde te houden. Ook ben ik vast niet de enige die een paar dagen na het ontvangen van stufi afvraagt waar al het geld is gebleven. Gedachtes als 'heeft de bank een fout gemaakt' en 'dit kan niet kloppen' zijn regelmatig door mijn hoofd gegaan. Helaas klopt het altijd wel.

Daarom ga ik de komende tijd de uitdaging aan om voor Edgie.nl artikelen te schrijven waarin dit soort problemen én oplossingen aan bod komen.

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.