Artikel

Geld besparen op je zorgverzekering in 2015?

Geplaatst op: 27 november 2014 door 18ennu
Laatste update: 01 december 2014
Geld besparen op je zorgverzekering in 2015?

Ook in 2015 gaat er weer een hoop veranderen voor jongeren en studenten. Naast het leenstelsel wat een grote impact gaat hebben op studenten gaan er ook wat spelregels veranderen voor je zorgtoeslag en zorgverzekering. Hieronder leggen we je kort uit wat er precies gaat veranderen en of je wellicht kunt gaan besparen op je zorgverzekering in 2015.

Zorgpremie

Zoals het er nu naar uitziet gaat het maandelijkse bedrag wat je betaalt aan je zorgverzekering in 2015 met € 10,- per maand omhoog. Je bent in 2015 dus meer kwijt aan je zorgverzekering. Hoeveel je precies meer per maand gaat betalen aan je huidige zorgverzekering krijg je eind november van je zorgverzekeraar te horen. Dan is het moment om te gaan vergelijken, want waarschijnlijk betaal je bij een andere zorgverzekeraar voor hetzelfde minder.

Eigen risico

Ieder jaar opnieuw betaal je het eerste gedeelte van je ontvangen zorg zelf, dit heet je eigen risico. Kom je nooit in het ziekenhuis of gebruik je geen medicijnen dan betaal je geen eigen risico. Ieder jaar gaat het eigen risico iets omhoog, zo ook in 2015. In 2014 was je € 360,- kwijt aan je eigen risico in 2015 is het eigen risico € 375,-, € 15,- meer dus. Het is een aanrader om aan het begin van het jaar je eigen risico apart te zetten, voor het geval dat. Lees hier meer over eigen risico.

Het is zover, bespaar en stap over!

Je kunt weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Het wisselen van zorgverzekeraar loont, omdat de verzekeraar waar je nu bij zit zijn vergoedingen en maandpremie verandert. Hierdoor past de zorgverzekering die je nu hebt misschien niet meer bij jouw situatie straks. Of je betaalt bij een andere zorgverzekeraar minder per maand, voor dezelfde zorg. Overstappen kost je niks en is in een aantal simpele stappen zo geregeld! 

Benieuwd naar de zorpremies voor 2015, ze zijn bekend! (Klik hier)

Spelregels zorgtoeslag veranderen

Net als in 2014 worden de regels rondom zorgtoeslag ook in 2015 weer strenger. Hoe hoger je salaris is hoe minder zorgtoeslag je in 2015 krijgt. Het is dan ook een aanrader om in januari 2015 weer eens in te loggen via toeslagen.nl en te kijken of je situatie niet gewijzigd is.

Lees ook:
Bespaar op je zorgverzekering van blogger Jantina.

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.