Artikel

Geldbesparende apps: deel 2

Geplaatst op: 06 januari 2014 door ThomasPedroli
Laatste update: 11 maart 2014
Geldbesparende apps: deel 2

Ik schreef al eerder een stuk over apps die handig zijn voor de portemonnee. Uiteindelijk waren er veel te veel apps en werd de tekst al aardig lang. Daarom schrijf ik er een vervolg op met vijf uitgeteste apps en meer informatie erover.

Voor het koken

Naam app: Slim Koken
Bespaart: 350 euro aan weggegooid geld per jaar
Beschikbaarheid: gratis te downloaden in de iStore

Voedingscentrum.nl heeft een app ontwikkeld die je moet helpen met duurzaam en gezond koken. Naast een overzicht van allergiewaarschuwingen en goedkope recepten, geeft de app ook bewaartips zodat restjes langer mee kunnen. De makers staan open voor tips en feedback, waardoor de app zich blijft aanpassen. De app lijkt misschien snel te irriteren. De maker heeft dit echter proberen te voorkomen door de stem niet te vaak per minuut te laten praten. Ook zijn je prestaties te zien op het beeldscherm.

Verminder je vaste lasten

Naam app: BespaarCheck
Bespaart: tientallen euro’s per jaar
Beschikbaarheid: gratis te downloaden in de iStore

Bezuinigen op energie is een van de meest compromisloze bezuinigingen die er zijn. Het enige wat je hoeft te doen is opletten dat je niet onnodig energie verbruikt. De BespaarCheck app geeft tips voor energie bezuinigen en vergelijkt jou stroomgebruik met andere consumenten. Op deze manier heb je meteen een idee waar je staat.

Rijd zuinig en milieubewust

Naam app: DriveGain
Bespaart: gemiddeld 180 euro aan benzine per jaar
Beschikbaarheid: 5 euro in de iStore

Tijdens rijlessen riep mijn lerares altijd dat ik zo snel mogelijk de auto in zijn vijf moest zetten. Zo rij je namelijk groener en goedkoper. Ook is het besparend om je remweg zo lang mogelijk te maken. DriveGain helpt je om milieu- en portemonneebewust te rijden. De app geeft feedback over je rijden en vertelt in welke versnelling je moet rijden om zo weinig mogelijk brandstof te verbruiken.

Telefoneren

Naam app: ShortCut
Bespaart: gemiddeld twee minuten aan dure belkosten per gesprek
Beschikbaarheid: gratis te downloaden in de iStore

Tijd is geld. Dat is al helemaal een feit als je die dure 0900-nummers belt. Tergend langzaam stelt een monotone stem een aantal vragen totdat je eindelijk bij het bedrijf of bij de afdeling bent waar je wilt zijn. Ondertussen ben je genoeg geld kwijt omdat zo’n telefoontje als dertig cent per minuut kan kosten. ShortCut heeft een database gemaakt van bijna alle 0900-nummers in ons land. Nu zijn alle menu’s en opties beschikbaar op je telefoon zodat je meteen bij de juiste afdeling bent. Handig om bijvoorbeeld snel een taxi te bereiken.

Bespaar met behulp van apps aan je apps

Naam app: Appsfire
Bespaart: hangt van je koopgedrag af.
Beschikbaarheid: gratis te downloaden in de iStore

Denk aan de alsmaar veranderende waarde van de beurzen in Wall Street die constant veranderen. Dit zie je op je mobiel met de prijzen van de nieuwste en meest populaire apps. Een reeks logo’s op je mobiel is ingedeeld per categorie. Elk logo staat voor een nieuwe app die net een verandering heeft meegemaakt. De categorieën bestaan uit onder andere gratis, populair en er is natuurlijk een aanbod van prijsverlagingen. De updates zijn snel waardoor je continu veranderingen in de gaten kan houden. Naast nieuwe apps vind je ook updates voor bestaande waarvan Appsfire weet dat je ze op je mobiel hebt staan.

Lees meer artikelen van Thomas.

Nog meer besparen met je mobiel? Lees dan nog meer bespaartips voor je smartphone.

Ga jij over je telefoon-abonnement heen?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.