Artikel

Geldcoach, ik ben 15 en wil graag snel geld verdienen..

Geplaatst op: 07 april 2015 door Edgie
Laatste update: 21 april 2015
Geldcoach, ik ben 15 en wil graag snel geld verdienen..

Hoi Geldcoach,

ik ben Linda en ik ben 15 jaar. Ik wil snel geld verdienen. Want ik ga namelijk over een paar maanden (in de zomer vakantie) naar Amerika toe om een high school year te volgen. Maar dat kost heel veel geld, dus wil ik zelf ook nog wat verdienen hier omdat ik in Amerika niet mag werken. Wat kan ik doen om snel geld te verdienen maar wat niet te lang duurt of geen jaarcontract te hebben?

Antwoord van de geldcoach

Leuk dat je een high school year gaat doen! Goed om inderdaad al wat geld te verdienen voor je gaat. Hier een paar tips:

Word kassamedewerker/vakkenvuller

Als je 15 bent, kun je meestal wel aan de slag bij een supermarkt. Als je zorgt dat je flink wat uren maakt (let wel op de regels rond werken en leeftijd), dan kun je zo goed bijverdienen.

Word fietskoerier en bezorg eten

In veel grote steden zul je dit baantje tegenkomen. Kijk of er bij jou in de buurt een fietskoerier nodig is. Gezond en je mag dit baantje doen vanaf je 15e.

Ga bijles geven

Veel ouders willen graag dat hun kinderen een beetje geholpen worden bij hun huiswerk als ze op de basisschool zitten. Regel via via wat bijleskinderen en vraag daarbij een goed uurtarief. Eventueel kun je het ook regelen via een bijlesorganisatie, maar dat kost vaak geld en dan houd je een lager uurloon over.

Klus wat bij in het bedrijf van je vader/moeder/familie

Vaak kun je in bedrijven van bekenden wel meehelpen met kleine klusjes en zo doe je ook nog eens interessante ervaring op!

Succes!

Foto: FlickR

Auteur

Hoeveel zakgeld krijg jij?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.