Artikel

Gijs: 'Ik voel me gewaardeerd dankzij The MealMakers'

Geplaatst op: 17 juni 2015 door Nore
Laatste update: 24 juni 2015
Gijs: 'Ik voel me gewaardeerd dankzij The MealMakers'

Gijs Berendse (19) is een van de oprichters van The MealMakers. Al snel werden hij en Zua Cozijn bekend als ondernemers die betaalbaar en gezond eten konden voorschotelen tijdens het uitgaan in clubs zoals Club NYX, AIR en de Melkweg in Amsterdam. Naast het hebben van een goedlopend bedrijf, studeert Gijs sociologie.

Wat heb ik nodig?

,,Het bedrijf is ontstaan uit eigen behoefte. Ik vroeg mij af: wat heb ik nodig? Het viel mij op dat jongeren veel geld uitgeven aan eten in de pauze. Soms wel zes euro per dag aan een belegd broodje. Ik wilde het probleem van duur eten oplossen. In het begin was het lastig om op te starten want ik had weinig geld en geen restaurant. Klanten moesten van te voren bedenken wat zij wilden eten. Toch bleef het moeilijk om er genoeg aan te verdienen. The MealMakers moest nog naam maken. Uiteindelijk besloten we het over een andere boeg te gooien. Ik zit in een vriendenkring die feesten organiseren. Eerst vroeg één van hen aan ons om op een feest wat eten te verkopen. De anderen volgden en zo is het een groot succes geworden. Het afgelopen jaar hebben wij elk weekend eten verkocht tijdens uitgaan. Hierdoor heb ik een afkeer gekregen tegen clubs en wil ik het liefst op een vrije avond thuis op de bank hangen.”

Succes

,,The MealMakers loopt goed. Niet alleen verkopen wij eten tijdens uitgaan, ook verzorgen wij de catering op filmsets, fotoshoots en reclameopnames. Op die manier hoeven we niet altijd ’s nachts op pad. Dat is een fijne verandering. Financieel gezien, is dit geen aantrekkelijk jaar geweest. Het grootste gedeelte van het geld dat we binnen krijgen, investeren we meteen in het bedrijf. Het startbudget was driehonderd euro en dat is niet veel. Toch weten wij er steeds meer en meer van te maken. Dat geeft een goed gevoel. Door te investeren in het bedrijf kunnen we verder groeien. Ik hoop dat de groei van het bedrijf niet stagneert. Het is leuk om gezond en betaalbaar te koken. Van concurrenten krijgen wij te horen dat wij onder de prijs verkopen. Wij laten mensen zien dat gezond eten niet per se heel duur hoeft te zijn. De insteek van het bedrijf is simpele maaltijden met kwalitatieve producten.”

Geld groeit niet aan de bomen

,,Het afgelopen jaar heb ik vaker een negatief dan een positief saldo gehad. Dit heeft er niet voor gezorgd dat ik de handdoek in de ring wilde gooien. We hadden genoeg doorzettingsvermogen om door te gaan. Daarnaast merkte ik meteen dat geld niet aan de bomen groeit. Een eigen onderneming brengt risico’s met zich mee omdat inkomen onzeker is. Ook vind ik het vervelend om mensen op een financiële manier te benaderen. Daar tegenover staan hele leuke voordelen, zoals het werken voor jezelf. Wij hebben geen baas, kunnen zelf onze koers bepalen en ik voel me heel gewaardeerd en verantwoordelijk voor The MealMakers. Tips die ik wil meegeven aan andere beginnende ondernemers zijn: blijf jezelf en geef mensen het idee dat samenwerken leuk is. Verder, ga van start als je een idee hebt, het hoeft niet tot in de puntjes zijn uitgewerkt. Heb vertrouwen in jezelf.”

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.