Artikel

Help! Hoe onderhandel ik over zakgeld?

Geplaatst op: 23 november 2012 door Geldcoach
Laatste update: 17 juli 2013
Help! Hoe onderhandel ik over zakgeld?

Ik ben een meisje van 13 en ik wil graag zakgeldverhoging. Omdat ik niet heel erg goede cijfers haal en omdat het recessie is, wil mijn vader geen zakgeldverhoging geven. Ik heb een enquête gehouden over het zakgeld bij kinderen in mijn klas, dit was voor school. Er zijn kinderen die alleen al aan zakgeld €50,- per maand krijgen, ik krijg €8,- per maand.

Het laagste was €4,- per maand van een vriendin, alleen zij is een jaar jonger dan ik. Ik kan hier dus uit opmaken dat er veel kinderen meer zakgeld krijgen, ook zag ik dat bij de tests online op www.nibud.nl/scholieren. Wat kan ik doen om mijn zakgeldverhoging te krijgen? (Ik wil graag sparen om souvenirs te kopen wanneer ik op vakantie ben.) Alvast bedankt!

Antwoord:

Wat goed dat je zo'n onderzoekje hebt uitgevoerd, zo heb je een idee wat anderen krijgen. Bedenk wel dat het verschillend is wat iedereen van zijn zakgeld moet betalen. De een hoeft er eigenlijk niks van te betalen, de ander moet kleding betalen, contributie voor sport en zijn telefoonkosten. Dan moet je natuurlijk wel meer krijgen. Als je gaat onderhandelen over je zakgeld: spreek dan goed af wat je er wel en niet van moet betalen. En schrijf dat ook op, zodat jullie het niet vergeten. Je kunt onderhandelen over alles wat je wel en niet moet kopen van hetgeen je aan zakgeld krijgt. Daarnaast kun je eens berekenen wat het allemaal kost wat je van je zakgeld moet kopen. Als je bijv. cadeautjes ervan moet kopen en je hebt ongeveer 1 verjaardag per maand en een cadeautje kost ong. 6 euro per keer, dan moet je ook 6 euro krijgen om die cadeautjes van te betalen. Daarnaast kun je aangeven dat prijzen stijgen van producten, dat er inflatie is. En dat de BTW onlangs verhoogd is, waardoor producten duurder zijn geworden. Daarvoor heb je wel meer zakgeld nodig. Succes! De geldcoach

Meer lezen?

Wat is de best betaalde baan?Hoe kom ik zelf uit de schulden?Geldcoach, hoe kan ik rondkomen en cadeaus kopen?Al ruim drie jaar in het rood, wat nu?

Hoeveel zakgeld krijg jij?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.