Artikel

'Ik ben 24/7 bezig met de winkel'

Geplaatst op: 24 juni 2015 door Nore
Laatste update: 24 juni 2015
'Ik ben 24/7 bezig met de winkel'

Romy Braspenning (21) en Romy de Boer hebben samen de winkel Beads by Romy's in Monnickendam. Daarnaast studeert Romy aan Artemis voor allround styliste interieur.

Feestje

,,Over twee weken bestaat onze winkel drie jaar. Dat is reden voor een feestje. Romy en ik waren al heel lang met elkaar bevriend voordat wij de winkel samen startten. Zij maakte vaak armbanden. Toen er een pand leeg kwam in Monnickendam wilden wij daar graag beginnen. Het was een kleine en daardoor gezellige ruimte. Echt geschikt voor een sieradenwinkel. In het begin maakten wij alles zelf. Nu kopen wij steeds meer dingen in.”

Afspraken

,,Ik studeer waardoor ik meer in de winkel sta dan Romy de Boer. Zij is er meer bij betrokken, omdat zij haar opleiding al heeft afgerond. Dit hebben wij duidelijk van te voren afgesproken. We zijn goede vriendinnen en we willen onze vriendschap niet op het spel zetten door het hebben van een gezamenlijke onderneming. Toen we de winkel destijds begonnen, ben ik er vanaf het begin veel bij geweest. We gingen namelijk open in de zomervakantie. Dat verliep heel soepel. Als beginnende ondernemers hadden wij het geluk dat we geen startbudget nodig hadden, omdat wij geld mochten lenen van onze ouders. Naast de winkel hebben wij ook een online webshop. Die loopt bijna beter dan de winkel zelf. Hierdoor hebben wij beslissingen gemaakt met betrekking tot het assortiment. Dat hebben we uitgebreid om zo onze klanten tevreden te houden. In de toekomst willen we graag een winkel in Amsterdam. Wel denk ik dat ik na mijn studie een andere baan krijg en wil.”

24/7

,,Het hebben van een eigen onderneming heeft heel veel voordelen. Het is van ons en daardoor is het leuk om er mee bezig te zijn. Nadeel: doordat het van ons is zijn we er 24/7 mee bezig. We appen elkaar tussendoor: ‘wat vind je hiervan? Is dit leuk voor de winkel?’ Daarnaast zitten er soms weken tussen dat we niet of nauwelijks bestellingen binnen krijgen. Dit lossen we op door acties te plaatsen. Hierdoor trekken we ook nieuwe klanten aan. In rustige periodes kunnen we wel meer aandacht besteden aan het maken van sieraden. Tips voor beginnende ondernemers: goed online communiceren met klanten. Zodra wij iets op Instagram plaatsen, dan wordt het direct gekocht op onze webshop. Social media is heel belangrijk. Start je een onderneming samen, leg dan goed de verwachtingen in afspraken vast.”

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.