Artikel

Interview: Fleur vertelt over haar bijbaan en geld

Geplaatst op: 18 mei 2015 door Jantina Kamminga
Laatste update: 18 mei 2015
Interview: Fleur vertelt over haar bijbaan en geld

Hoe verdienen jongeren geld? Waar werken studenten om bij te verdienen? En wat voor rol speelt geld in ons leven? Voor Edgie interview ik jongeren over hun bijbaan en geld. Vandaag spreek ik de 17-jarige Fleur Beentjes uit Castricum. Fleur doet de kappersopleiding aan het Horizon College in Heerhugowaard.

Wat voor werk doe je?

“Ik werk als junior stylist bij een kapperszaak in Castricum. Daar doe ik verschillende dingen, zoals kleuren, high lights aanbrengen, watergolven en schoonmaken. Knippen mag ik nog niet, maar daar doe ik nu een training voor. Hopelijk kan ik dus binnenkort zelf ook knipwerk doen. Het werk al kapster vind ik erg leuk om te doen. Ik ben graag onder de mensen en ik vind het leuk om anderen mooi te maken.”

Hoe combineer je werk met school?

“De opleiding die ik doe is een BBL-opleiding. Dat houdt in dat ik werken met school combineer. Ik werk 25 uur per week in de kapsalon en ga één dag per week naar school. Ik moest voor school dus een baan bij een kapsalon vinden. Ik ging langs bij deze kapsalon om te solliciteren en werd toen aangenomen.”

Waar spaar je voor?

“Ik verdien 3,92 euro per uur en geef mijn geld uit aan kleding, schoenen en make-up. Het geld dat overblijft zet ik op de spaarrekening want ik spaar voor een eigen autootje. Geld is belangrijk, maar ik denk dat het hebben van leuk werk belangrijker is dan een goed salaris. Een combinatie hiervan is natuurlijk altijd leuk, maar het hoeft niet. Ik verdien nu nog niet zoveel omdat ik nog maar 17 ben. Binnenkort word ik 18 en ga ik weer wat meer verdienen, maar ik heb wel heel veel plezier in mijn werk en ik denk dat dit wel het belangrijkste is.”

Lees ook:

Anette werkt als zorgondersteuner op een gesloten afdeling
Fleurance verdient bij als babysitter

Wil je weten wat voor geldtype jij bent? Doe dan de GeldTypeTest!

Wil jij ook iets vertellen over je bijbaantje? Stuur me een berichtje of laat hieronder een reactie achter en wie weet ben jij de volgende die ik interview!


Foto: Fleur Beentjes

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.