Artikel

Interview: Natascha vertelt over haar bijbaan en geld

Geplaatst op: 27 mei 2015 door Jantina Kamminga
Laatste update: 28 mei 2015
Interview: Natascha vertelt over haar bijbaan en geld

Hoe verdienen jongeren geld? Waar werken studenten om bij te verdienen? En wat voor rol speelt geld in ons leven? Voor Edgie interview ik jongeren over hun bijbaan en geld. Vandaag spreek ik Natascha van der Linden, 18 jaar uit Hoorn. Natascha zit in haar laatste jaar van de opleiding Pedagogisch medewerker aan het Horizon College in Alkmaar.

Wat voor werk doe je?

“Ik werk als vakkenvuller bij de Albert Heijn in Hoorn. Dat doe ik nu sinds ongeveer twee jaar. In de afgelopen jaren heb ik er meer taken bijgekregen. Zo loop ik het codeboek, ik moet dan de producten op datum controleren en indien nodig plak ik de 35% korting stickers. Het klinkt heel simpel, maar het is wel erg belangrijk dat het allemaal goed gebeurt. Dit omdat anders het systeem niet meer klopt en er veel producten over datum in het schap staan. Er ligt dus een verantwoordelijkheid bij mij.”

Hoe bij dit baantje gekomen?

“Dit werk doe ik nu ongeveer twee jaar. Toentertijd ging ik regelmatig met mijn ouders mee als zij boodschappen gingen doen. Ik zag toen een keer bij de informatiebalie een bord waarop stond dat ze personeel zochten, vooral voor de avonduren. Ik bedacht meteen dat dit erg handig uit zou komen met school. Ik heb toen een sollicitatieformulier ingevuld en een paar dagen later werd ik al gebeld. Ik mocht op gesprek komen en werd toen meteen aangenomen. Het werk vind ik erg leuk om te doen. Het is heel afwisselend. Je werkt elke dag op een ander pad dat gevuld moet worden en elke dag zijn er andere klanten met andere soort vragen. En wat ook erg fijn is: ik heb collega’s waar ik het heel goed mee kan vinden.”

Waar geef je je geld aan uit?

“Ik verdien 4,92 euro per uur, iets meer dan het minimumloon. Het geld geef ik vooral uit aan ‘vaste lasten’. Zoals mijn maandelijkse zorgverzekering. Door dit baantje heb ik afgelopen december een eigen autootje kunnen kopen, ook het onderhoud en de verzekering hiervan kost geld. Voor de rest geef ik mijn geld vooral uit aan kleding en als het dan nog lukt, probeer ik elke maand een bedrag over te maken naar mijn spaarrekening. Op dit moment heb ik niet echt een spaardoel, maar het is natuurlijk wel erg handig om wat geld achter de hand te hebben mocht het nodig zijn.”

Lees ook:

Fleur werkt als kapster
Fleurance verdient bij als babysitter

Let jij op de prijskaartjes of koop je waar je zin in hebt? Test wat voor Shoptype jij bent!


Wil jij ook iets vertellen over je bijbaantje? Stuur me een berichtje of laat hieronder een reactie achter en wie weet ben jij de volgende die ik interview!


Foto: Natascha van der Linden

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.