Artikel

Jonge ondernemer Lindi: Volg je eigen dromen!

Geplaatst op: 27 mei 2014 door Lindi
Laatste update: 19 juni 2014
Jonge ondernemer Lindi: Volg je eigen dromen!

Lindi (22) is zelfstandig ondernemer. Na haar opleiding autonome kunst besloot ze in 2013 als zzp’er aan de slag te gaan en haar schilderijen, stempels en illustraties te verkopen. Lees het verhaal van deze jonge ondernemer!

Wat voor onderneming heb je?

Ik ben kunstenares en woon in Rotterdam met een atelier in het centrum. Ik heb diverse exposities met mijn schilderijen. Naast het schilderen schrijf ik en maak ik handgemaakte stempels in opdracht. Ook heb ik een eigen stempelcollectie die te koop is in mijn shop.

Waarom ben je zelfstandige geworden?

Tijdens mijn studie aan de kunstacademie merkte ik dat ik niet kon doen wat ik echt wilde. Namelijk mijn hart volgen en voor mijzelf beginnen. Het was spannend in het begin, maar ook ontzettend gaaf om je eigen dromen te volgen. Doen waar je hart ligt.

Wat zijn voor- en nadelen van ondernemen volgens jou?

Eigenlijk zitten er heel veel voordelen aan en tegelijkertijd zijn deze voordelen ook weer een nadeel. Je kunt je eigen tijd indelen, je werkt zelfstandig, je kunt zelf bepalen waar je werkt en je doet waar je gelukkig van wordt. Dat laatste vind ik het belangrijkste. Het is mooi om zo je eigen dromen te kunnen volgen.

De nadelen zijn dat je wel de discipline moet opbrengen om aan de slag te blijven, je alleen werkt, je zelf een ruimte/werkplek moet creëren en natuurlijk je eigen administratie goed op orde moet houden. Maar dit valt voor mij weg doordat ik kan doen wat mij gelukkig maakt.

Wat zou je zeggen tegen iemand die ook voor zichzelf wil beginnen?

Geloof in jezelf en ga er gewoon voor. Wees niet bang om verkeerde keuzes te maken, want je leert met vallen en opstaan.

Website van Lindi
Lindi's shop


Auteur

Hoeveel denk jij (netto) te gaan verdienen?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.