Artikel

KLM is jarig en trakteert!

Geplaatst op: 09 oktober 2014 door charlotteknobben
Laatste update: 09 oktober 2014
KLM is jarig en trakteert!

Charlotte is een nieuwe blogger op Edgie.nl, studente aan de School voor Journalistiek en dol op reizen.

Ik lig op de bank een beetje te niksen als ik opeens mijn huisgenoot hoor schreeuwen. Blijkbaar is ze aan het bellen en nieuwsgierig als ik ben, wil ik direct weten wie ze aan de lijn heeft en wat er aan de hand is. Als ze ophangt springt ze door het huis en hang ik aan haar lippen. “Omdat KLM 95 jaar bestaat is een ticket naar New York nu maar vijfhonderdvijftig euro! VIJFHONDERDVIJFTIG EURO!”, vertelt ze terwijl ze haar laptop en pinpas pakt.

Na wat researchen kom ik erachter dat niet alleen een ticket naar New York goedkoper is geworden. Er zijn maar liefst zestig bestemmingen waar je voor minder geld naartoe kan. Als grote reisliefhebber kijk ik mijn ogen uit en fantaseer ik over alle mooie plekken. Onder de motto’s: ‘geld moet rollen’ en ‘travelling is the only thing you buy that makes you richer’ ben ik er diep over aan het nadenken om ook gewoon een ticket te boeken. Naar een nieuwe stad gaan die je nog niet kent is toch het leukste wat er is?

In de veronderstelling dat ik jullie nu tevens aan het twijfelen heb gebracht, heb ik wat leuke tips voor drie steden op een rijtje gezet. Dit haalt jou, maar hoogstwaarschijnlijk ook mezelf, ongetwijfeld over om binnenkort lekker op het vliegtuig te stappen voor een lager prijsje!

HELSINKI
- Zeg je Finse keuken, dan zeg je vis. Restaurant Merimakasiini heeft dit goed begrepen. Smul van de mosselen, kreeft en vissoep terwijl je geniet van het uitzicht op de haven.
- The Old Market Hall is een gezellige markt waar je voor van alles terecht kan. Koffie, vlees, brood, kaas… Zorg dat je cash geld bij je hebt en laat je adviseren door de locals.

RIO DE JANEIRO
- Volta schijnt een typisch Braziliaans restaurant te zijn met een goede sfeer en heerlijk eten. Bekijk hoe je maaltijd wordt klaargemaakt in de open keuken of drink gezellig een drankje aan de bar.
- Het eten kan je er weer af lopen bij de 250 treden van Escadaria Selarón. De trappen zijn betegeld door kunstenaar Jorge Selaron, die er tot zijn dood in 2013 nog elke dag te vinden was om het te perfectioneren. Ideale setting voor een fotomoment!

KIGALI
- Voor lekker Rwandees eten kan je terecht bij het restaurant Africa Bite. Je ziet hier tussen de locals je smaakpupillen te verwennen met vis, salades en bonen.
- Wellicht heb je na het eten zin in een drankje. Daarvoor kan je terecht bij Club Next, waar ze de lekkerste cocktails serveren. Ook zijn er thema avonden zoals Salsa Night.

Op het moment van schrijven is de actie nog vier dagen en twaalf uur geldig. We kunnen er dus nog een nachtje over slapen. KLM, of ik nou ga boeken of niet, in ieder geval gefeliciteerd en bedankt voor de traktatie!

Ben jij overtuigd en ga je een ticket boeken? Of vind je het zonde van je geld om het aan reizen uit te geven? Laat je mening achter in een reactie!

Lees meer:
Nieuw biljet van 10 euro
Gratis of goedkope tickets voor festivals en feesten

Foto: Flickr

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.