Artikel

Leven met weinig geld

Geplaatst op: 11 juni 2015 door Miss_Yvette
Laatste update: 22 juni 2015
Leven met weinig geld

We hebben het zo goed in ons land dat je bij armoede al snel aan het verre Afrika denkt. In Nederland leeft 1 op de 9 kinderen in lichtere armoede. Dit betekent dat het niet voor zich spreekt dat ze zich bij een vereniging kunnen aansluiten of dat er op feestdagen altijd maar cadeau's zijn. Waar kunnen deze gezinnen terecht voor wat ondersteuning?

Onder de armoedegrens

Ze brengen deze zomer meer uren thuis door dan andere kinderen. Klasgenoten gaan dit jaar misschien al wel voor de tweede keer lekker op vakantie naar het buitenland. Voor kinderen in armoede zit dat wat ingewikkelder in elkaar omdat er thuis minder te besteden valt. In onze hoofdstad leeft één op de vier kinderen onder de armoedegrens. Dat is het inkomen dat iemand nodig heeft om de belangrijkste dingen in het leven, de basisbehoeften, te betalen. Maar goed dat er verschillende organisaties zijn die graag wat voor ze betekenen.

Foundation bedacht door Linda

Presentatrice Linda de Mol vindt dat het weer de goede kant op moet gaan met die armoedecijfers. In samenwerking met de uitgeverij van haar tijdschrift LINDA. zette ze twee jaar geleden de LINDA. Foundation op om gezinnen die financieel minder hebben een steuntje in de rug te geven. De foundation biedt rond de feestdagen de ouders cadeaubonnen van Albert Heijn, Hema, Intertoys en C&A aan. Dan kunnen ze hun problemen als schulden even laten voor wat het is en heerlijk hun slag slaan in de winkels. Dit jaar bezorgt de foundation vele gezinnen onbezorgde feestdagen compleet met eten, cadeaus en feestkleding. Je kan zeggen over Linda wat je wil, maar het klinkt goed wat ze voor elkaar wil krijgen.

Voedselbank in actie

De LINDA. Foundation staat er niet alleen voor. Bij de voedselbank kunnen de mensen die het minder hebben aankloppen voor voedselpaketten. Ondanks dat er vorig jaar voedselbanken bij zijn gekomen in ons land is de economische crisis over het hoogtepunt heen. De stijging van het aantal voedselbanken hoeft niet te zeggen dat meer mensen het slecht hebben. Het kan ook betekenen dat een groter deel van deze groep de stap heeft genomen om naar de voedselbank te gaan. Als je zelf wat wil doen, kun je de maatschappelijke stage van school vervullen als vrijwilliger bij de voedselbank. Anders kun je ook een donatiebedrag naar keuze achterlaten bij de LINDA. Foundation.

Bronnen: LINDA. Foundation
              Volkskrant
Bron foto: Flickr

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.