Artikel

Noodlot slaat toe voor V&D

Geplaatst op: 03 februari 2015 door Melanie
Laatste update: 04 februari 2015
Noodlot slaat toe voor V&D

Ben je van plan om binnenkort eens te gaan winkelen? Helaas moet je dan de V&D overslaan. De winkelketen heeft schulden. Als de V&D de huur niet snel betaalt, zal het zijn deuren moeten sluiten. Dan moet je voortaan je jurkjes ergens anders scoren en je nieuwe voetbalbroekje maar kopen bij de sportwinkel. Dat wil je niet.

Situatie niet te redden

Afgelopen weekend verscheen er een brief waarin V&D zich uitspreekt over de situatie. In de brief dringt de winkelketen opnieuw aan op lagere huur en vier maanden vrijstelling van huur. Daarnaast wil het bedrijf dat de vastgoedeigenaren de huur verlagen van 10 naar 7 procent van de bruto-omzet van de filialen. Dat vertellen de eigenaren van panden waar V&D in zit. Dit meldt de NOS.

Minder geld

Eerder liet de winkel weten in gesprek te gaan met de verhuurders over de mogelijke lagere kosten. Dat was op het moment toen de V&D een loonoffer eiste van 5,8 procent. Medewerkers van het warenhuis moeten voortaan 5,8 procent van hun loon inleveren. Ook worden er 50 van de 480 banen op het hoofdkantoor geschrapt. Deze maatregelen zorgen voor een onzekere tijd voor alle V&D medewerkers.

Faillissement

Deskundigen voorspellen al langer dat V&D er niet aan ontkomt om uitstel van betaling of faillissement aan te vragen. Retailspecialist Rubert Parker Brady is het allang niet eens met de manier waarop V&D het aanpakt. "V&D heeft geen plan. Het bedrijf saneert nu over de rug van personeel en vastgoedeigenaren." Het bedrijf kent een aantal moeilijke jaren. In de afgelopen jaren was de V&D op zoek naar het juiste assortiment en de perfecte bedrijfsstrategie. Ook heeft het bedrijf last van de toenemende verkoop via internet. Door al deze problemen, is nu de maat vol.

Begin februari zal blijken of de winkelketen failliet wordt verklaard.

Stel dat de V&D verdwijnt. Wat zal je missen?

Lees meer: NOS


Foto: V&D

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.