Artikel

Teveel bijverdienen kan je geld gaan kosten!

Geplaatst op: 04 juni 2013 door 18ennu
Laatste update: 19 juli 2013
Teveel bijverdienen kan je geld gaan kosten!

Ieder jaar verandert er weer van alles, zo ook de bijverdiengrens. De bijverdiengrens staat dit jaar op €13.530,90. Maar wat houdt het nou precies in een bijverdiengrens en wat als je meer verdient dan de bijverdiengrens?

De bijverdiengrens

De bijverdiengrens is een grens voor jongeren die toeslagen ontvangen. De grens is een maximaal bedrag wat je mag bijverdienen naast toeslag(en) van de overheid. Onder deze toeslagen vallen o.a. de studiefinanciering, studiereisproduct, zorgtoeslag en kinderbijslag. Mocht je meer bijverdienen dan de vastgestelde €13.530,90 op jaarbasis dan heb je geen recht meer op toeslag(en). De overheid vindt dat je dan genoeg verdient om je eigen boontje te doppen zonder financiële hulp. Het recht op toeslagen vervalt pas nadat je over de magische grens van €13.530,90 bent gegaan. Zit je boven de grens en ontvang je nog altijd toeslagen dan moet je deze aan het einde van het jaar terugbetalen aan de belastingdienst en het DUO. Het voorkomen van terugbetalen doe je door je toeslagen op tijd stop te zetten.

Zo werkt het

Voorbeeld: Kim ontvangt studiefinanciering, maakt gebruik van haar studiereisproduct en krijgt iedere maand zorgtoeslag. Nu verdient Kim ook bij als panellid om haar studiekosten te kunnen betalen en af en toe leuke dingen te doen met vriendinnen. Kim heeft in de zomervakantie zoveel overgewerkt dat zij in augustus boven de bijverdiengrens van €13.530,90 komt. Nu is het aan Kim om nog voor de maand augustus haar toeslagen stop te zetten, dus in de maand juli regelt zij dit. Het stopzetten van je toeslagen moet gebeuren voor de maand dat je boven de bijverdiengrens uitkomt, doe je dit niet op tijd dan zijn de gevolgen voor jezelf. Hoe je al die toeslagen precies moet stopzetten? We houden je graag op de hoogte via onze website 18ennu.nl!

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.