Artikel

Top-10 hippe vakantiebaantjes

Geplaatst op: 15 augustus 2011 door Edgie
Laatste update: 15 mei 2014
Top-10 hippe vakantiebaantjes

Wil jij deze vakantie eens goed geld verdienen? Maar wil je het nieuwe schooljaar wel beginnen met een bruin kleurtje? Wil jij op je vakantiebestemming onbezorgd geld uit kunnen geven? Kijk dan in deze top-10 van hippe vakantiebanen.

1. Stinkend rijk bruin worden? Ga werken in een strandtent

Wil jij alleen de vakantie periode werken? Dan biedt een strandtent jouw alle mogelijkheden. Het is wel even doorzetten want de terrassen zitten als het weer mee zit bomvol. Maar de gasten zijn ontspannen en genieten van het weer en de zee. Ook niet onbelangrijk: je krijgt een behoorlijk bruin kleurtje van en iedereen zal denken dat jij wekenlang op vakantie bent geweest.

2. Bruin worden maar geen strand in de buurt? Ga werken op het platteland

Hele dagen buiten in de natuur genieten van het zonnetje en ondertussen paprika’s plukken, bloemen snijden of bollen pellen? Bedenk eens goed wat er in jouw buurt allemaal mogelijk is. De werktijden zijn vaak zo dat je de hele middag nog met je vrienden naar het zwembad kan. Ideaal dus!

3. Geen zin om vast te zitten aan standaard werktijden? Kies dan voor promotiewerk

Promotiewerk is flexibel en makkelijk werk. Meestal deel je gratis producten uit op straat. Nederlanders zijn gek op gratis producten dus dat is een fluitje van een cent. Je werkt op oproepbasis, dat wil zeggen dat je gebeld wordt of een mail krijgt aan het begin van de week of maand met daarin de beschikbare opdrachten. Je kan je dan inschrijven voor welk project jij je wil inzetten. Let op: hier is dus geen zekerheid dat er ook werk is.

4. Werken in de zorg

In de zorg zijn altijd wel wat mensen nodig. Van koffie zetten tot bedden opmaken en alles wat daar tussenin zit. Ga bijvoorbeeld eens kijken in een bejaardentehuis bij jou in de buurt. Het is heel dankbaar werk. Als je aan het eind van de dag weer naar buiten loopt kun je trots zijn op jezelf!

5. Word huisdierverzorger

Veel vakantiegangers laten hun huisdieren voor een aantal dagen of weken achter. Ben jij een echte dierenliefhebber? Bied jezelf aan als dierenoppas. Elke ochtend en avond ga je even op bezoek om eten en drinken te geven en wat te knuffelen. Ken jij niemand met dieren? Hang dan een briefje op in de plaatselijke supermarkt of een advertentie Marktplaats. Dierenpensions zijn duur, dus ze zijn vast blij met jouw aanbod.

6. Jouw mening is goud waard

Heel veel bedrijven willen graag jouw mening horen! Wat vind je van deze nieuwe website? Hoe vindt jij de nieuwste smaak vruchtensap? Ook Edgie.nl is altijd opzoek naar meningen en ideeën van de doelgroep. Als bijbaantje kun je je opgeven bij selectiebureaus je ontvangt voor iedere opdracht een mail met de vraag of jij wil meedenken. Zou jij willen meedenken over dit jongeren platform stuur dan een mailtje naar meedoen@edgie.nl!

7. De enquête specialist.

Kom jij het liefst je huis niet uit? No worries. Je kunt gewoon vanuit je luie stoel enquêtes invullen. Per enquête ontvang je 10 euro. Wil je wel de deur uit? Sneak dan ongezien winkels in als 'mystery shopper'.

8. Gratis op vakantie? Wordt vakantie-oppas

Veel ouders van jonge kinderen willen in de vakantie ook wat tijd voor zichzelf. Voor hen is het heel handig om een oppas mee op vakantie te nemen. Soms mag zelfs je vriend of vriendin mee. Wat moet je dan doen? Zandtaartjes bakken op het strand, spelletjes spelen en ze ‘s morgens vast wat boterhammen geven zodat de ouders kunnen uitslapen. Je krijgt uiteindelijk geen geld maar hebt wel een gratis vakantie!

9. Werken in een pretpark

In de zomer periode zijn de pretparken en vakantieparken heel populair. Ga met je vrienden een dagje naar een pretpark en vraag meteen of ze werk voor je hebben. In een pretpark zijn verschillende klusjes te doen. In de horeca,kaartverkoop bij de kassen, schoonmaken of in een animatieteam.

10. Urenlang bellen voor geld! Werk bij een callcenter

In een callcenter hebben ze voor ieder wat wils. Ben jij een echte sales man of vrouw dan kun je nieuwe klanten enthousiast maken. Vindt jij dat iets te opdringerig? Dan is de klantenservice misschien meer wat voor jou. Klanten bellen met een vraag. Je hoeft niet alles uit je hoofd te weten je krijgt waarschijnlijk een mooi draaiboek met alle antwoorden op alle vragen.

Zijn wij een topbijbaan vergeten? Of ziet jouw top-10 er geheel anders uit? Deel het met ons! Zet jouw topbaan in de comments of post zelf een artikel op Edgie.

Lees ook: Hoe val je op tijdens een sollicitatiegesprek?
Test wat voor geldtype jij bent!

Auteur

Ik spaar voor..

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.