Artikel

Van paperclip tot huis, ruil je rijk!

Geplaatst op: 29 september 2013 door Nina Juffermans
Laatste update: 01 oktober 2013
Van paperclip tot huis, ruil je rijk!

Kennen jullie dat verhaal van de Kyle MacDonald die begon met een paperclip en eindigde met een huis? Op de eerste dag ruilde hij de rode paperclip tegen een pen in de vorm van een vis en zo ging hij door. Gedurende het jaar dat hij nodig had om tot een huis te komen, bezat hij onder andere over een BBQ, een snowmobile en een filmrol. Hij haalde zijn doel en kreeg een huis. En wat voor huis: een luxe villa in Arizona.

Kyle's succes werd toegeschreven aan het feit dat zijn project zoveel publiciteit kreeg. Men vond het een leuk idee en hielp hem graag verder. Hij heeft zijn goederen slechts veertien keer hoeven ruilen om tot een huis te komen. De uitdrukking 'van ruilen komt huilen' kan dus ook meteen de prullenbak in. Op de vraag hoe hij al die aandacht van de media en deals voor elkaar had gekregen, antwoordde Kyle aan de BBC: 'I have no idea.'

Idee of niet, het werkte en hij werd een voorbeeld voor velen. Over de hele wereld raakten mensen geinspireerd door Kyle en probeerden op soortgelijke manieren rijk te worden. Veel succesverhalen zoals dat van Kyle zijn er niet, maar misschien dat de Nederlander Albert Klein Haneveld daar verandering in gaat brengen. Geinspireerd door het verhaal van de Canadees en aangespoord door zijn droom om miljonair te worden, is hij met eenzelfde project begonnen. Met behulp van Markplaats ruilt hij tot hij miljonair is. En hij is lekker op weg!

Albert begon met een gratis konijn dat werd aangeboden op markplaats.nl. Het konijn ruilde hij tegen een halogeen oven waar hij naar eigen zeggen 'heerlijke patat met kip' mee kon maken. En hou je vast: precies een jaar later heeft hij een prachtige Rolls Royce. Tot nu toe is Alberts project 'Ruilen' dus een groot succes en dat merkt ook de media. Twee weken geleden zat hij bij Pauw en Witteman wat hem weer extra aandacht opleverde. En dat kan wel eens de grote sleutel tot succes zijn. De media aandacht maakte van Canadees Kyle MacDonald immers een rijk man!

Hoe het Kyle verder is vergaan? Door zijn ruilavonturen had hij veel mensen ontmoet, waaronder de vrouw waar hij verliefd op werd. Tijdens de officiele inhuldiging van zijn nieuwe, geruilde huis vroeg hij haar ten huwelijk en inmiddels zijn ze getrouwd. Voor zijn huis werd een groot kunstwerk geplaatst, een rode paperclip. Verrassend. Zijn succesverhaal werd omgezet in een boek en volgens geruchten ook een film. Ik heb me in ieder geval laten inspireren. Denk creatief! En excuseert u mij nu even, ik ben een paperclip zoeken.

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.