Artikel

Verzekerd op examenreis

Geplaatst op: 01 juni 2015 door Miss_Yvette
Laatste update: 04 juni 2015
Verzekerd op examenreis

Tijdens het zwoegen op de examens is het aftellen naar die langverwachte examenreis. Als het dan zo ver is, kan het feesten beginnen. Lekker met je vrienden vakantie vieren en alle <a href="../../../Artikel/examenstress-vergeet-niet-te-ontspannen">examenstress </a>vergeten. Maar wat doe je als blijkt dat je een herexamen hebt en nog in het buitenland bent? Kan je zomaar terug naar eigen land?

Daar zit je dan. In een badplaats zoals Albufeira in Portugal met je een vriendengroep. De telefoon rinkelt: je moet een examen opnieuw doen. Dubbel balen. Niet alleen om school, maar ook op de reis waar je met je bijbaantje zo hard voor gespaard hebt en lang naar hebt uitgekeken. Of je wil of niet, je zal wel weer naar Nederland moeten. Het ligt aan je verzekeringsmaatschappij hoe dat precies werkt. De één geeft een deel van je geld terug. Bij de andere krijg je het zwaar als je dat voor elkaar probeert te krijgen.

Al gaan er steeds meer jongeren alleen werken in plaats van op vakantie, als je zelf boekt moet je het één en ander weten. Een annuleringsverzekering zorgt er voor dat je niet voor alle kosten opdraait als je ineeens je koffer moet pakken. De meeste reisverzekeraars vergoeden een vervroegd einde van je trip. Dat doen ze niet zonder te kijken of je herexamen echt niet op een ander moment gemaakt kan worden. De dag van je herexamen moet onbekend zijn op het moment dat je de vakantie boekt. Anders houdt het op. Zoals bij FBTO, Univé en Delta Lloyd. Die moet je echt overtuigen als je geld wil zien.

Het kan ook makkelijker. Bij Europeesche Verzekeringen valt er voor een extra uitgebreide annuleringsverzekering te kiezen. Als je vooraf zegt dat je misschien de vakantie moet onderbreken en ook vertelt waarom, krijg je alles vergoed. Kom je daar later mee, dan moet je een kwart van de kosten betalen. Daarom is het nooit verkeerd om eerste te controleren hoe het bij jouw verzekeraar zit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Dan heb je pas echt een zorgeloze vakantie.

Bron: Verzekering.nl                                                                                                                    

Bron foto: Pixabay

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.