Artikel

Vier tips voor een alternatief kerstdiner

Geplaatst op: 21 december 2014 door Melanie
Laatste update: 05 januari 2015
Vier tips voor een alternatief kerstdiner

Geen idee wat je moet eten met kerst en wil je ook weleens een keer iets anders? Check dan deze tips:


 • Back to basic
  In Nederland staat kerst in het teken van veel. Met kerst hebben we altijd zoveel mogelijk eten op tafel en toch blijft vaak ruim de helft staan. Zonde toch? Dit vinden meer mensen. Dit jaar organiseert een groep mensen een basiskerstdiner. Wat moet je doen? Je gaat op de grond zitten met een kleedje dat gemaakt is door kinderhandjes in Bangladesh en geniet van de gezelligheid met elkaar en van de simpele maaltijd. Tegelijkertijd kun je denken aan de kinderen die het kleedje gemaakt hebben en hoe zij zich op dit moment zullen voelen.

 • Afhalen
  Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? De nieuwste trend is om eten online te bestellen. Bij heel veel websites kun je voor weinig geld een heel kerstdiner bestellen. Je boodschappenlijstje kun je thuis laten. Het enige wat je hoeft te doen is de deur open doen en geld geven. Dus wil je genieten van een kerst waarbij je écht niets hoeft te doen? Dan is dit de beste optie.


 • Genieten met de ander
  Met kerst denk je aan elkaar en laat je de ander meegenieten met jouw lekkere zelfbereide vlees. Nodig iemand uit die het niet zo breed heeft en maak voor diegene een maaltijd die hij/zij nog nooit heeft gegeten. • Iedereen doet mee
  Het is vaak moeilijk om te beslissen wat je nou moet maken. Gourmetten voor de kinderen, of een driegangendiner waar de volwassenen meer van houden? Om deze discussie te voorkomen kun je ook iedereen iets voor zichzelf mee laten nemen. Zo houdt je iedereen tevreden en kan iedereen zijn favoriete hapje meenemen. De drank verzorg je natuurlijk zelf en wat stokbroodjes en snacks erbij en je maaltijd is klaar. 


Lees ook: Hoe overleef ik de decembermaand?

Foto: Kevin Dooley

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.