Video

Wat moet je aan bij een sollicitatiegesprek?

Geplaatst op: 20 februari 2015 door Melanie
Laatste update: 24 februari 2015

Een sollicitatiegesprek is één van de belangrijkste gesprekken uit je leven. Dus bereid je goed voor. Behalve goed voorbereiden is er verzorgd uitzien ook heel belangrijk. Maar wat is precies verzorgd en wat niet? Gebruik de tips hieronder; en ik weet zeker dat je wordt aangenomen.

1. Onverzorgde nagels

Zorg dat je nagels er goed uitzien. Niet afgebeten en geen felle kleuren nagellak. Als je toch afgebeten nagels hebt, zorg dan dat ze wel helemaal schoon zijn en maak het met een nagelvijl netjes.

2. Veel sieraden

Je mag best sieraden dragen, maar niet te veel. Niet meer dan één paar oorbellen in je oren en niet meer dan twee ringen per hand. Gezichtssieraden en enkelbandjes zijn ook uit den boze.

3. Schoenen

Wat voor schoenen moet je aan bij een sollicitatiegesprek? In ieder geval geen hakken of schoenen met open tenen. Gewone schoenen die niet al te veel opvallen, zijn het beste. Maar zorg ook niet dat je afgetrapte All-Stars aanhebt. Doe schoenen aan die netjes zijn, nog heel en niet al te veel opvallen.

4. Blote benen

Bedek altijd je benen. Doe als meisje een panty onder je rokje. Kies voor een neutrale kleur. Als jongen, draag je altijd een lange broek, ondanks het weer.

5. Ouderwets pak

Draag een pak wat losjes valt. Als een pak te strak zit, is dit not done.

6. Korte rokken

Draag geen kort rokje. De zoom mag niet hoger zitten dan tien centimeter boven de knie. Ook driekwart broeken en leggings kun je beter niet aandoen.

7. Een trui

Mannen dragen een overhemd, dat is netjes. Vrouwen komen wel weg met een truitje, maar dan wel een neutrale trui zonder opvallende opdruk.

Wat dan wel?

Kleuren zoals blauw en grijs zijn altijd goed. Bruin weer niet. De kleur zwart komt vaak hard of te serieus over. Wat je ook draagt, zorgt dat het er professioneel uitziet. Dan word je herkent als iemand die klaar is voor een nieuwe uitdaging.

Meer interessante tips over hoe je je make-up kan doen bij een sollicitatiegesprek? Check dan bovenstaand filmpje van beautygloss. Mascha laat je zien hoe je er perfect, verzorgd uitziet.

Benieuwd of jij weet wat je wel of niet moet doen bij een sollicitatie? Speel de game en test je kennis!


Bron: Managersonline

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.