Artikel

Zo vind jij in no-time een bijbaan

Geplaatst op: 19 februari 2015 door mijnstudentenleven
Laatste update: 21 april 2015
Zo vind jij in no-time een bijbaan

Als student kun je de inkomsten van een bijbaantje goed gebruiken, zeker nu de studiefinanciering op de schop gaat. Je wilt naast je studie ook nog leuke dingen kunnen doen! Belangrijk dus dat je tijdens je studentenleventje een leuke bijbaan weet te vinden. Maar hoe doe je dat nou? Waar vind je nou dat ene perfecte bijbaantje, dat precies bij jou past? MijnStudentenleven zet een aantal tips voor je op een rij.

Weten wat je wilt

Het eerste dat je moet doen is erachter te komen wat je belangrijk vindt. Dan kun je gericht gaan zoeken. Vind je het belangrijk dat je ergens werkt waar je later profijt van hebt? Of maakt het je niet uit in welke branche je aan de slag gaat zolang je maar geld verdient? Wil je het liefste een bijbaan dichtbij huis of zijn je collega’s voor jou de doorslaggevende factor? Zo kun je al snel een selectie maken van bijbanen die wel en niet bij je passen.

Uitzendbureau

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is je bij een uitzendbureau inschrijven een handige plek om te starten. Zij hebben een bak vol vacatures en kunnen door middel van een kennismakingsgesprek direct aangeven wat ze voor je in de aanbieding hebben.

Vrienden en familie

Jouw vrienden en familie kennen jou als geen ander. Niet zo gek dus dat zij misschien wel een leuke bijbaan voor je weten. Of misschien heb je studiegenoten die een vette bijbaan hebben. Vraag aan ze hoe ze daaraan zijn gekomen en of er misschien ook nog een plekje voor jou vrij is. Kijk en vraag rond in je naaste omgeving en hou je oren en ogen open. Wie weet is jouw droombaan dichterbij dan je denkt.

Social media

Een andere manier om aan een bijbaan te komen is via sociale media. Je bereikt met een post op facebook of twitter een grote groep mensen en kunt er ook zelf advertenties zoeken. Steeds meer bedrijven die op zoek zijn naar jonge werknemers zoeken personeel onder hun volgers.

Binnenlopen

Ben je net naar een nieuwe stad verhuisd? Fiets eens een rondje bij je kamer in de buurt of door de binnenstad. Zo krijg je een idee van de bedrijven die er zitten. Kom je iets leuks tegen? Loop even binnen en vraag of ze nog personeel zoeken. Tip: neem een aantal cv’s mee om achter te laten.

Na het lezen van alles tips nog steeds inspiratie nodig? Op MijnStudentenleven lees je meer over de populairste manieren om geld te verdienen onder de studenten.
Uitgenodigd om op gesprek te komen? Lees Hoe val je op tijdens een sollicitatieproces?

Foto: Campusgrids

Wie betaalt jouw vakantie?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.